Succé för höstvandring på Karlsnäsleden
2015-10-19 20:14 - av Fredrik Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildI söndags gick den årliga höstvandringen längs Karlsnäsleden av stapeln.

Som tidigare år var även årets arrangemang mycket uppskattat och över 250 personer gick leden och räknar man in de som tog sig till Karlsnäs direkt för att gå tipspromenaden, så var det uppåt 400 som aktiverades denna fina höstdag.

Man kunde starta sin vandring från antingen Ronneby eller Kallinge torg. Längs leden fanns flera aktiviteter.

Bland de många aktiviteter som erbjöds kan nämnas linberedningen vid Blekinge hemslöjds station där ovanligt många stannade till och fick se hur linberedning går till. Läs mer »
Länkar: Civilförsvarets servering längs leden
 
Skogsvandrarstipendiet 2015
2015-02-14 10:33 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildI samband med Blekinge Orienteringsförbunds årsmöte den 11 februari 2015, utdelades Skogsvandrarstipendiet på 5 000 kr till Christina Smedberg, OK Skogsfalken.


Läs mer »
Länkar: Blekinge Orienteringsförbunds ordf. Lennart Smedenmark överlämnar stipendiet till Christina Smedberg, OK Skogsfalken
 
Sista nostalgiträffen
2014-08-27 20:46 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildDen 23:e augusti, på dagen 80 år efter att Skogsvandrarna bildades, mötte 25 ”nostalgiker” upp för att delta i den sista nostalgiträffen, lagom till eftermiddagskaffe och mingel, vid Skogsvandrarhuset i Kallinge.

Bengt Mauritzson berättade sedan med inlevelse, om arbetet med att ta fram boken ”Skogsvandrarminnen – Orientering ett sätt att leva”.

Läs mer »
Länkar: Intresserade deltagare på filmvisning
 
Bok: Skogsvandrarminnen
2014-07-17 23:05 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbild
"Skogsvandrarminnen, Orientering – ett sätt att leva"

Detta är rubriken på den bok som Skogsvandrarkommittén presenterade på en välbesökt presskonferens vid Skogsvandrarhuset, torsdag den 17 juli.

Förutom pressens representanter var större delen av studiegruppen som arbetat med bokproduktionen samt representanter från Blekinge Idrottshistoriska Sällskap (BLIS) närvarande.

Läs mer »
Länkar: Bokomslag, Studiegruppen / presskonferens
 
Skogsvandrarstipendiet 2014
2014-02-15 18:32 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbild
”Skogsvandrarstipendiet för orienteringssportens bevarande och utveckling i Blekinge” har utdelats för 6:e gången på Blekinge Orienteringsförbunds årsmöte den 12:e februari 2014.

Årets stipendiat blev Thomas Henmyr, OK Vilse 87.

Läs mer »
Länkar: Stipendiat Skogsvandrarstipendiet 2014
 
Många trotsade regnet på Höstvandringen
2013-10-17 20:31 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildTrots regnväder var det överraskande många som gick höstvandringen på Karlsnäsleden. Förvisso hade vädret skrämt bort många men det kom ändock ca 250 personer till vandringen och övriga kringarrangemang. Deltagarna kunde emellertid glädjas åt att regnet temporärt upphörde mellan kl 9 och 14.

En aktivitet som tilldrog sig extra stort intresse var äppelutställningen på Karlsnäsgården. Äppelkännaren Erik Håkansson från Urshult visade en samling på över 160 olika äppel- och päronsorter och kunde hjälpa många besökare med att sortbestämma medhavda frukter. Lämpligt med tanke på vädret var också att Friluftsfrämjandet flyttat ut på leden och serverade varm saft vid Värperyds kraftstation.
Läs mer »
Länkar: Serveringen vid Södra Bygget, Elin värmer sig vid elden
 
Skogsvandrarstipendiet 2013
2013-02-15 19:41 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbild”Skogsvandrarstipendiet för orienteringssportens bevarande och utveckling i Blekinge” har utdelats för 5:e gången på Blekinge Orienteringsförbunds årsmöte den 13:e februari 2013.

Årets stipendiat blev OK Orions ungdomsledare Johan Swartz.
Läs mer »
Länkar: Stipendiat 2013
 
Rädda Barnen Insamling
2012-10-30 20:51 - av Fredrik Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildI samband med Höstvandringen på Karlsnäsleden den 21 oktober samlade Ronneby OK in 1561 kr som stöd till Rädda Barnens arbete internationellt och lokalt.
Ronneby OK vill tacka alla generösa givare som deltog i insamlingen.
Länkar: Tack från Rädda Barnen
 
Nostalgiträff vid Sänksjöstugan
2012-08-26 18:44 - av Göran Folkesson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildEtt 20-tal gamla Skogsvandrare slöt upp vid årets nostalgiträff vid Sänksjöstugan. Efter välkomsthälsning av Evert Oskarsson vidtog olika aktiviteter. Bl.a. fick vi utkämpa en tävling i kartminnesorientering enligt den gamla modellen, då man fick kontrolldefinition för en kontroll i taget och fick med hjälp av karturklipp ha dessa i minnet och översätta till den egna kartan.
Sedvanlig Tipspromenad där Bertil Friberg och Rune Johansson fick flest rätt. Det största intresset tilldrog sig Mats Harryssons resegramofon där en och annan stenkaka spelades enligt bilden.
Som vanligt flödade det av orienteringshistorier och Bastun och dess stentrappa fick ett besök av gruppen.
 
Skogsvandrarstipendiet 2012
2012-02-09 10:57 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbild”Skogsvandrarstipendiet för orienteringssportens bevarande och utveckling i Blekinge” har utdelats för 4:e gången på Blekinge Orienteringsförbunds årsmöte den 8:e februari 2012.

Årets stipendiat blev Lennart Smedenmark. Ordförande i Blekinge OF och kassör i Ronneby OK.
Läs mer »
Länkar: Stipendiat
 
Skogsvandrarminnen
2011-12-08 23:03 - av Fredrik Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildDVD:n Skogsvandrarminnen, sammanställd av Mats Harrysson, finns nu tillgänglig för distribution from vecka 51 (19/12).

Innehållet framgår av inlänkad bild av omslaget som omfattar 2 DVD-skivor med en speltid på över 2 timmar.

Priset är 100 kr/st och kan beställas via mail till evert.oskarsson@telia.com eller via kontakt med någon i Skogsvandrarkommittén. Överskottet går till Skogsvandrarstipendiet.
Länkar: DVD-omslag
 
Succé för "Höstprom. på Karlsnäsleden"
2011-10-16 20:49 - av Göran Folkesson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildDen tredje söndagen i oktober arrangerades traditionsenligt årets "Höstpromenad på Karlsnäsleden". Det var nu sjunde året i följd som denna breddmotionsaktivitet genomfördes. Uppslutningen var mycket god, styvt 300 deltagare promenerade de 10-15 km som är ledens längd från Ronneby resp. Kallinge, och ytterligare över 150 gick den ordinarie tipspromenaden vid Karlsnäs. Alltså med funktionärer deltog ca 500 personer.

Bild: Robert Ekholm, Bengt Ignell och Ingrid Garnheim Nilsson gav rejäl kunskap om svampar i vår natur. Läs mer »
 
Nostalgiträff 2011
2011-09-13 22:05 - av Fredrik Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
Den 20 augusti avhölls, för 3:e året i rad, Nostalgiträffen vid Sänksjöstugan, som inleddes med tipspromenad från parkeringen till stugan. Läs mer »
Länkar: Bengt Mauritzson kåserar, Filmvisning i stugan
 
Det finns hopp för en friskare natur
2011-05-09 21:11 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
Torsdagen den 28 april 2011, anordnade Skogsvandrarkommittén en 3 tim lång vårpromenad vid Sännenhult, under Bertil Fribergs sakkunniga ledning. På promenaden kunde konstateras att den ökade miljömedvetenheten har medfört att man kan skönja ett tillfrisknande av vår hårt ansatta miljö. En utveckling som naturligtvis glädjer oss orienterare som ser en frisk natur som vår viktigaste resurs. Läs mer »
Länkar: Lär mer på Bengt Mauritzons blogg, Bild från vandringen
 
Skogsvandrarstipendiet 2011
2011-03-03 07:56 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
”Skogsvandrarstipendiet för orienteringssportens bevarande och utveckling i Blekinge” har utdelats på Blekinge Orienteringsförbunds årsmöte den 2 mars 2011.

Mottagare denna gången blev den mycket välmeriterade orienteringsprofilen Kerstin Tjernlund ( tidigare Månsson ). Läs mer »
Länkar: Stipendiat
 
Nostalgiträff vid Sänksjöstugan
2010-08-22 22:06 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
nyhetsbildEtt 20-tal deltagare hade hörsammat inbjudan till en ”Nostalgitripp” vid Sänksjöstugan, vilket var lite mindre än vad arrangerande Skogsvandrarkommittén hade hoppats på.

De som kom bjöds på ett digert program med bland annat tipspromenad, bad, nostalgi-OL och kaffeservering.
Läs mer »
Länkar: Bertil Friberg instruerar Nostalgi-OL deltagarna
 
Skogsvandrarnas Stipendium 2010
2010-02-20 20:06 - av Fredrik Oskarsson, Evert Oskarsson [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
Skogsvandrarnas stipendium för orienteringssportens bevarande och utveckling i Blekinge" har utdelades på Blof:s årsmöte 2010-02-17. Juryn har haft ett tufft jobb att bland alla högt kvalificerade nominerade utse årets stipendiat. Juryn var ändock helt ense om valet, som blev en grupp personer, nämligen familjen Bengtsson, Stigmännen. Läs mer »
 
Vi hälsar Skogsvandrarna välkomna!
2010-01-03 19:27 - av Sara Elfving [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
Den 1 januari upphörde föreningen Skogsvandrarna och Ronneby OK utökades med en kommitté för förvaltning av Skogsvandrarnas arv. ROK hälsar vännerna i Skogsvandrarna välkomna till föreningen.
 
Skogsvandrarnas stipendium 2009
2009-08-23 22:22 - av Lennart Smedenmark [Kategori: Skogsvandrarkommittén]
I lördags vid Skogsvandrarnas 75-års jubileum delades för första gången Skogsvandrarnas stipendium ut. Stipendiet är avsett att delas ut årligen till någon person, organisation eller klubb som genom ideellt arbeta gagnar orienteringsrörelsen i Blekinge och lever upp till Skogsvandrarnas ideal och värderingar. Närmare detaljer om stipendiet kan fås av Evert Oskarsson men det viktiga i sammanhanget är att den första stipendiaten blev:
ANN-CHRISTINE NERO Ronneby OK
Stort Grattis!!
 

Skogsvandrarnas Stipendium
2017 Thomas Johannesson
2016 Jenny Håkansson
2015 Christina Smedberg
2014 Thomas Henmyr
2013 Johan Swartz
2012 Lennart Smedenmark
2011 Kerstin Tjernlund
2010 Familjen Bengtsson
2009 Ann-Christine Nero


 
Ronneby OK
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge
E-post: rok@rok.nu
Klubbgård
Karlsnäsgården
Telefon 0457-460016
Mer information om bokning
Webansvarig Utskriftsformat
Jon Engkvist
footer