Sammanfattning av Vasaåket 2021
2021-03-08 09:05 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
Vasaåket har bjudit på dryga tre veckors skidåkning i Vasaloppsarenan med fina förutsättningar under hela perioden. Det är inte helt rättvist att jämföra olika år och dagar men jag försöker ändå mig på en sammanfattning trots att det i år var något kortare sträcka och ett lite annorlunda upplägg. I år har framför allt klubbens yngre åkare tagit rejäla kliv framåt (och fler finns hemma som inte kunde vara med i år).

Oskar Ericsson åkte in som fjärde snabbaste från en Blekingeklubb genom tiderna mellan Sälen och Mora. Meta och Stefan Ulmeståhl kan man alltid lita på när det gäller bra prestationer där Meta för 19 året i rad var snabbaste dam från Blekinge och troligen den snabbaste damtiden någonsin från Blekinge. Michael Persberg lyckades med några sekunders marginal vara snabbast från en Blekingeklubb på den klassiska Vasaloppssöndagen. Många personliga rekord blev det, men bäst förbättring gjorde troligen Jennie Saleskog som sänkte sig med cirka 33%.

Sammanlagt gjorde vi 27 starter (samtliga fullföljde) där Meta stod för tre samt Oskar Ericsson, Stefan Ulmeståhl och Micael Ahlqvist stod för två vardera. Detta är ganska mycket färre än vanligt men av förklarliga skäl har många valt att skjuta upp sitt lopp till 2022 eller inte startat.

Fem premiärlopp blev det i form av Olle Saleskog och Emil Aronsson på 30km-loppet samt Oskar Ericsson, Markus Küchler och Mattias Küchler på 90km-loppet.
Läs mer »
 
Tips på skidutrustning
2020-12-29 13:27 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
I det länkade dokumentet finns en guidning för vad man skall tänka på när man köper skidutrustning. Det är skrivit främst för ungdomsåkare men funkar till stor del även för övriga.
Länkar: ROK Utrustningsguide
 
Bidrag från Sparbanksstiftelsen Kronan
2020-12-10 22:03 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
I dag var det bidragsutdelning ur Sparbanksstiftelsen Kronans lokala pott för Ronneby. Utdelningen skedde hos Per Brunberg på Björketorps gård där ett par ledare deltog för att ta emot ett välkommet bidrag till Ronneby OKs skidverksamhet. På kvällens träning fick några av våra tacksamma skidungdomar symboliskt ta emot checken av oss ledare.

Bidraget på 10.000kr skall gå till ett snöläger för föreningens skidungdomar i Orsa Grönklitt. Tanken var att vi skulle genomföra lägret redan denna vecka, men med anledning av pandemin så kommer vi att genomföra lägret senare när förutsättningarna är mer gynnsamma.

Ett stort tack till Sparbanksstiftelsen Kronan! Bidraget kommer att göra stor nytta för våra ungdomar.
 
Klubbmästerskap klassiskt - Resultat
2019-03-07 20:39 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
Trots den senaste tidens regn om mildväder så var det väldigt fina förhållanden på kvällens klubbmästerskap i klassisk stil som kördes på en för kvällen 1900m lång konstsnöbana.

Överlägsen klubbmästare i den prestigefyllda klassen spårpreparering blev Lars-Olof Månsson som lyckades överträffa allas förväntningar.

Resultat i övriga klasser hittar ni i den bifogade filen.

Länkar: Resultat KM Klassiskt
 
Resultat KM Skejt
2019-02-28 19:27 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
I kväll genomfördes KM Skejt på en väldigt fin 1200m lång skejtbana.

Seniorklaserna vanns av Denise Johansson och Oskar Ericsson.

Ni som inte var med denna gång får en ny chans redan nästa torsdag (7 mars) då vi siktar på att arrangera KM i Klassisk stil.

Länkar: Resultat KM Skejt
 
DM Resultat 30/20km samt UDM
2019-02-16 18:11 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
I samband med Karlsnäsloppet avgjordes även DM 30km för herrar och 20km för damer samt UDM Distans för klasserna DH12-16.

Fullständiga resultat från Karlsnäsloppet hittas i tidigare nyhet.
Länkar: Resultat DM
 
Elljusloppet resultat
2019-02-06 22:27 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
Ikväll avgjordes Elljusloppet på Karlsnäs i ganska tuffa förhållanden med fallande blötsnö och en plusgrad på konstsnöspårets 2km-bana, som ändå bjöd på fina spår. Trots vädret var det sammanlagt 48 som kom till start. Överlägset bäst var Tobias Johansson, AXA SC, och vår egen Meta Steinbach Olsson.

Kul var att se alla ungdomar från Ronneby OK, OK Skogsfalken och Karlskrona SOK som kämpade i snöfallet med glada miner. Extra trevligt var också att vi i år hade fler motionärer än tidigare år vilket förhoppningsvis är en trend som håller i sig.

Nu ser vi fram emot Karlsnäsloppet lördagen den 16 februari. I samband med Karlsnäsloppet kommer även DM 30km och ungdoms-DM att avgöras.
Länkar: Resultat
 
Utbildning på konstsnöanläggningen
2018-12-15 16:28 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
Idag fick 19 personer en uppfräschning av kunskaperna att hantera Ronneby OKs konstsnöanläggning på Karlsnäs. Nu saknas bara kylan som tyvärr ännu inte verkar vara i antågande.

Vårt fasta schema för att spruta snö fylls också på undan för undan. Det finns dock fortfarande gott om luckor som behöver fyllas. Bland annat saknas ansvarig på tisdagar 0000-0600 och 1800-2400, torsdagar 0000-0600 samt söndagar 0600-1200 och 1200-1800. I övrigt så är knappt något pass uppfyllt med tre personer som är det ideala även om två per pass fungerar. Det är självklart tillåtet att ta mer än ett pass eller att anmäla sig att vara med i den separat dagberedskapen på vardagar. Det går också att sätta upp sig i resurspoolen som kontaktas om det finns pass som behöver fyllas ut när kylan väl kommer. Se bifogad länk för aktuellt läge.

Länkar: Beredskapsschema
 
Efterlysning av försvunna skejtskskidor
2018-12-02 13:36 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
Idag när Ronneby OKs ungdomskidor skulle göras i ordning inför vintern så upptäcktes att tre par sprillans nya skejtskidor fått fötter eller gömt sig i något hörn på Karlsnäs. Förhoppningsvis så har de bara hamnat på fel plats, men oavsett så är det ett stort avbräck för vår ungdomsträning om de inte hittar tillbaka eftersom det är 25% av våra skejtskidor som nu är borta. Alla skidor saknade bindningar så att någon lånat dem känns osannolikt.
Om någon har sett dem eller har tips på var de kan vara så hör av er till mig.

De saknade skidorna:
1 par Fischer RCS Skate längd 157cm
1 par Fischer RCS Skate längd 167cm
1 par Madshus Ultrasonic Skate längd 175cm
 
Hjälp behövs för att tillverka konstsnö
2018-11-28 23:33 - av Ingemar Ericsson [Kategori: Skidor]
Även denna vintern har bestämt oss för att fortsätta med en fast beredskapslista för alla er som vill hjälpa till med att tillverka konstsnö på Karlsnäs. Detta för att vi ska kunna komma igång snabbare och utnyttja köldperioder effektivare. Ni som väljer att hjälpa till gör en avgörande insats för att det skall vara möjligt att åka skidor på Karlsnäs.

För att bli uppsatt på beredskapslistan så kontakta Ingemar Ericsson på 070-508 17 25 eller ericsson.ingemar@gmail.com. Ju fortare desto mer att välja på. Ange vilket eller vilka pass ni vill bli uppsatta på samt om det finns dagar som ni vet att ni inte kan. Prata gärna ihop er om det är någon speciell som ni vill arbeta tillsammans med. Det är också möjligt att sätta upp sig på enskilda pass eller ingå i den separata gruppen för dagtid på vardagar. Läs mer »
Länkar: Beredskapslista
 

Anmälan till skidtävlingar

- Anmälan på SSF TA Idrottonline

Om ert namn inte finns med bland klubbens skidåkare på SSF TA Idrottonline så skicka ett e-post till kassören. Han lägger då till er som aktiva i längdskidor på Idrottonline.

Träningstider

Måndagar 18:00 (Karlsnäs)
Ungdomsträning (vintertid)

Ungdomsträningar övriga året publiceras på rok.nu inför varje tillfälle.

Torsdagar 18:00 (Karlsnäs)
Ungdomsträning (vintertid)
Skidgång/backe (barmark)

Söndagar 09:30 (Karlsnäs)
Rullskidor / Skidor


Ungdomsverksamhet

- Verksamhet vintern 2021
- ROK Utrustningsguide
- ROK Vallaguide för nybörjare
- SSF Riktlinjer för vallning
- Viktiga regler att känna till

För information om vår ungdomsverksamhet kontakta Ingemar Ericsson 070-508 17 25.


Infomation konstsnö

- Driftmanual konstsnö

För att det skall bli snö så behöver vi hjälpas åt att tillverka den, för den gör sig tyvärr inte själv. Om ni har möjlighet att hjälpa till så kontakta Ingemar Ericsson (070-508 17 25) för att bli uppsatt på ett pass. Vi kör oftast dygnet runt i sextimmarspass 00-06, 06-12, 12-18 och 18-24.Sponsorer


Sponsorer

© Ronneby OK (http://www.rok.nu) 2021