SM 1997


Ronneby BRONS på SM-kavlen 1997!
						

Bronslaget från Ronneby
(Johan    Valle    Tompa    Jon)

För Ronneby OK blev det en smakstart då Thomas Johannesson inledde mycket strongt i allt böket det blev med nära tvåhundra startande lag. Thomas var futtiga femton sekunder efter ledaren in för växel.
- Det var en jäkla tjurrusning till ettan men sedan lugnade det ner sig hyfsat, säger Thomas.
- Jag fickmina kontroller direkt. Klungan körde på men jag tog ibland mina egna vägval och var nog först på min gaffel vid varvningen. Det skiftade hela tiden.
Stärkt av sina framgångar på sistone gjorde sedan Jon Engkvist en stark insats. Redan då gick Pan upp i ledning, vilket dom aldrig släppte, men Jon växlade ut till Johan som tvåa. En minut senare kom en tiomannaklunga som tog upp jakten.
- Jag var lite orolig för att inte kunna ladda upp efter korten men när jag såg Jon vid varvningen var det inga problem, menar Johan.
- När det var två kilometer kvar bommade jag och de andra fick syn på min rygg. Sedan hade vi samma gaffel all fem lagen.

Valentin steget före
Valentin Novikov som i sina bästa stunder är en löpare i verklig världsklass fick ge sig ut med namn som Håkan Eriksson, Andreas Rangert Hakarp och Steven Hale.
- Han har ingen respekt för någon för han känner inte de svenska löparna, säger Johan.
Steve Hale, stärkt av sina framgångar, gav sig ut på egna eskapader och bommade bort sig. Åt Pan var det inte mycket att göra men Valentin gick bra och slog den mycket spurtstarke Rangert med i stort sett endast ett steg.

    (Saxat ur SydÖstran 970915)

 


 

Ronneby OK
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge
E-post: rok@rok.nu
Klubbgård
Karlsnäsgården
Telefon 0457-460016
Mer information om bokning
Webansvarig Utskriftsformat
Jon Engkvist
footer