VM OL-skytte
2021-10-31 17:34 - av Lennart Smedenmark [Kategori: OL-skytte]
Den gångna helgen har VM i OL-skytte genomförts i Tjeckien. Oskar Ericsson har representerat Sverige i M20 med den äran. På sprinten i fredags blev det guld, på långdistansen i lördags silver och i dagens stafett guld tillsammans med Sigrid Ljunggren.
Förra helgen vann han SM i sprint och masstart i M20. Samma helg vann Arvid M14 och Ingemar M40 i masstarten. Ingemar vann även sprinten i M40.
Gratulerar till fina framgångar!
 
Två SM-guld till Oskar!!!
2019-08-18 13:15 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildI helgen har SM avgjorts i orienteringsskytte i skogarna kring Tumba, klassisk distans på lördagen och sprint på söndagen. Ronneby OK har 3 deltagare (Ingemar, Oskar och Arvid Ericsson).

På lördagen knep Oskar guldet i H20. Efter 3km punktorientering och 7 km orientering och lade sig Oskar ner och sköt 10 träff i liggande skytte (av 10 möjliga) och 4 träff i stående (av 10 möjliga). En riktigt bra prestation efter ett imponerande liggande skytte och bra orientering i konkurrens med de äldre motståndarna.
Arvid Ericsson sprang in på en 3:e plats i H12 och Ingemar hade det lite tuffare i H21.

På söndagens sprint fortsatte Oskar med ett bra skytte (4 träff i ligg och 3 i stående) och bra orientering vilket gav honom en segermarginal på 3 minuter. Därmed blev det ännu ett guld! Oskars prestation idag stärks när man konstaterar att hans tid idag hade räckt till en 4:e plats i H21-klassen (som hade samma bana, skytte och straffrunda)!!!
Arvid hade en bättre dag idag och vann H12-klassen. Grattis!

 
Rapport från VM i Orienteringsskytte
2019-08-06 15:15 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Vid årets VM i Orienteringsskytte utanför den Finska skidmetropolen Lahtis hade Ronneby OK två representanter. Det var Oskar Ericsson som trots att han bara är 15 år var uttagen att springa JVM för 20-åringar samt pappa Ingemar som deltog i klassen M45 på Veteran-VM. Läs mer »
Länkar: Info angående Orienteringsskytte
 
Framgångar i OL-skytte
2016-10-17 19:05 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildI söndagens SM-stafett i orienteringsskytte vann Ronneby DH14-klassen (dock utan SM-status). I laget sprang Arvid och Oskar Ericsson som både gjorde bra orienteringslopp och sköt alla träff.

I helgen har det även varit individuella tävlingar där Arvid tog hem två andraplaceringar i DH10 och Oskar en seger samt en tredjeplats i DH12.

Samtliga tre tävlingar avgjordes i tuff terräng utanför Göteborg.
 
ROKs första vinter SM-medalj?!
2013-02-17 10:10 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Igår tog Ingemar Ericsson en silvermedalj då orienteringsskytte vinter avgjordes i Mora. Ingemar var endast 2 sekunder från guldet som gick till Andreas Davidsson, OK Klemmingen. Jacob Svensson placerade sig 10:a. Samtidigt avgjordes försvarsmaktsmästerskapen där Ingemar tog guld och Jacob brons. Orienteringsskytte vinter motsvarar en förening av skidorientering och skidskytte.
 
World Cup och SM Masstart 21-22 maj
2011-05-21 18:02 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Resultat från världscup- och SM-tävlingarna som Ronneby OK arrangerade 2011 i Brunnsskogen.

Resultat - Sprint lördag 21 maj
Sträcktider - Sprint lördag 21 maj

Resultat - Masstart söndag 22 maj
Sträcktider - Masstart söndag 22 maj

 
VM-silver till Ingemar
2010-09-17 17:17 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildIdag fredag avgjordes sprintdistansen vid VM i orienteringsskytte i Nymindegab på Jylland. Ronneby OKs representant Ingemar Ericsson kunde efter, framfør allt ett fint skytte med endast en bom i liggande, ta hem silvermedaljen i H21. Segrade med marginalen 2:09 min gjorde Johan Ekløv och trea var Jan Olm så Sveriges herrar tog således en trippel! Æven damerna gjorde en mycket fin insats och bærgade de fyra førsta platserna med Emma Andersson som vinnare.
Imorgon væntar den klassiska distansen med punktorientering-orientering-skytte som avgørs i trakterna kring Billund.
 
Ingemar totalsegrare i Svenska cupen
2010-09-06 19:55 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Förra helgen avgjordes Sprint-SM och en klassisk tävling i Lilla Edet. Båda tävlingarna ingick även i Världscupen och Svenska cupen. Ronnebys Ingemar Ericsson vann lördagens klassiska tävling men gjorde ett riktigt dåligt lopp på Sprint-SM där han slutade som nia nästan tre minuter efter segraren Björn Wistrand (P 10 IF).

Klubben var även representerad av Tova Ericsson i D12. Tova placerade sig som trea respektive tvåa i hennes två första OL-skyttetävlingar.

Detta var de två sista deltävlingarna i Svenska cupen. Efter att ha tagit hem två delsegrar under året vann Ingemar även cupen totalt före Johan Eklöw (Tumba Mälarhöjden). I damcupen vann Emelie Eklöw (Bredaryd).
I Världscupen ligger Ingemar just nu trea med fyra deltävlingar kvar på programmet.
 
Ingemar totalsegrare i Världscupen
2009-11-02 12:03 - av Ingemar Ericsson, Anna [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildI helgen tog Ingemar Ericsson hem totalsegern i världscupen i orienteringsskytte när säsongen avslutades på Värmdö öster om Stockholm.
Ingemars tävlingsår har varit mycket framgångsrikt vilket totalsegern bekräftar. Ingemar har dessutom blivit tvåa i Sverigecupen, SM-guld i klassisk distans, SM-silver sprint, VM-silver i stafett, VM-brons i klassisk distans samt 4:a på VM-sprinten.

 
Medaljer till Ingemar!
2009-08-31 11:21 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildNyss hemkommen från Belgien och VM i orienteringsskytte kan Ingemar räkna in 2 nya medaljer och en 4:e plats.
4:e platsen kom på sprinten där han fick se sig besegrad av Tomas Jensen med ynka 3 sekunder i striden om bronspengen. I den klassiska distansen kom sedan bronset och silvret bärgades tillsammans med Robbin Kantarp och Johan Eklöv i stafetten. Ingemar skickade ut Johan i ledningen strax före Finland och Danmark. Efter en bra orientering och snabbt skytte av Mikko Hölsö fixade han guldet åt Finland.
 
Ny SM-medalj till Ingemar
2009-07-11 13:36 - av Anna Ericsson [Kategori: OL-skytte]
nyhetsbildIdag tog Ingemar ytterligare en medalj i orienteringsskytte när sprintdistansen avgjordes i skogarna kring Häverödal, norr om Norrtälje. Efter ett prickfritt skytte slutade Ingemar som tvåa, endast 15 sekunder efter Johan Eklöv, Tumba men 1,5 min före 3:an Robbin Kantarp, Strägnäs. Med lite rappare ben så hade inte guldet varit långt borta. Nästa stora drabbning avgörs i Blegien i slutet av augusti då VM avgörs.

Många har undrat hur SM-stafetten genomfördes av vårt Ronnebylag i slutet av juni? Läs mer »
 
Orienteringsskytte - kort beskrivning
2008-09-16 07:28 - av Ingemar Ericsson [Kategori: OL-skytte]
Orienteringsskytte, som tidigare hette Fälttävlan, är en civil mångkampsidrott som liksom skidskytte, Modern 5-kamp och orientering har sitt ursprung i den militära idrotten. Sedan 2002 tillhör idrotten, tillsammans med Modern 5-kamp och Militär 5-kamp, Svenska mångkampsförbundet. Orienteringsskytte utövas förutom i Norden i ett antal länder i övriga Europa.

Orienteringsskytte är ganska likt skidskytte och består av delgrenarna skytte och fri orientering samt i klassisk distans även punktorientering. Läs mer »
 


Tävlingsprogram

Tävlingsprogram 2019

Länkar

Svenska Mångkampsförbundet Orienteringsskytte
Vad är orienteringsskytte?


 
Ronneby OK
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge
E-post: rok@rok.nu
Klubbgård
Karlsnäsgården
Telefon 0708-11 92 30
Mer information om bokning
Webansvarig Utskriftsformat
Jon Engkvist
footer