Publicerad: 2023-02-26 17:38:42 av Gustav Bäcklund
Nyhetskategori: Allmänt
[Redigera]

En fantastisk förening!

Idag har jag blivit glad, riktigt glad. Efter att ha spenderat stora delar av dagen på Karlsnäs så känner jag att vi tillsammans är på väg åt rätt håll med föreningen. Det har varit en glädje att se både medlemmar och andra njuta av väder och aktiviteter på Karlsnäsgården.

Redan tidigt började det fylla på med bilar på parkeringen. Några ville vara tidigt ute på tipsrundan medan andra samlades till dagens Tjogetträning. Närmare ett tjugotal vara anmälda till dagens träning som bjöd på lite av varje av terrängen runt i skogarna i närheten. Jag tycker att detta är ett fantastiskt initiativ, och ett bra mål, både för den egna träningen, men framför allt för hela klubben. Hur många lag ska vi få ihop till sommarens stafett? Ni som ännu inte kommit med ut på dessa träningar, passa på, det brukar finnas något för alla.
Efter träningspasset var det många som hängde kvar. Ungdomarna och juniorerna samlades för att inspireras inför den annalkande säsongen. Jag hoppas att detta gäng kan få bra fart och engagera fler av de yngre som kan behöva lite motivation. Ni som är nya i gänget vill jag ska känna er riktigt välkomna.
Själv stod jag i serveringen som idag var utomhus med korvgrillning. Eller åtminstone var tanken att jag skulle stå där. Det blev många turer bort till skiduthyrningen, där det stundtals var ganska hektiskt att få ihop pjäxor och skidor till alla som ville åka. Många var det som passade på att åka en stund i de fina spåren. Jag tror att det fanns en hel del barn som idag gjorde sin premiär på längdskidor. Av de glada minerna när de kom tillbaka, så tror jag att det nog kan bli tillskott i skidgruppen framöver.
Det var fantastiskt roligt att få prata med de som var på plats för att ta sista träningspassen inför Vasaloppet nästa helg. ”Varför har jag inte åkt hit tidigare?” var en kommentar från en nöjd åkare som tagit sig hit från Skåne, och inte kunde tro att det fanns så här fina spår i denna del av landet. Dessa kommentarer skickar jag direkt vidare till er som ser till så att vi har de ”bästa spåren i södra Sverige”, ni gör ett fantastiskt jobb.
Vi ska inte heller glömma alla de medlemmar som i helgen har njutit av skidåkning ”i fädrens spår”. Många är det som tagit sig fram i de lopp som genomförts de tre senaste dagarna, och många är det som ska ge sig ut i Vasaloppsspåren under veckan som kommer. Bra kämpat alla ni som ställt upp på startlinjen.
Jag vill tacka er alla som engagerar er med att gör stora och små insatser för vår klubb. Ert engagemang skänker glädje till många. Låt oss fortsätta göra vår gemenskap ännu bättre genom gemensamt arbete och lite uppmuntran till alla de som gör sig förtjänta av det i smått och stort.

/Er ordförande

 


   

 

De senaste nyheterna
Skinkloppet 17 december2023-12-10
Insamling till Ukrainska löpare2023-12-10
Möjlighet att springa Lägerövningar2023-12-06
Webshop för klädbeställning är öppen!2023-12-05
Information om konstsnötillverkning2023-12-02
Grötfest med träning söndag den 17 Dec!2023-11-30
Info inför lägret2023-11-29
Dags att köpa årets Julkalender !2023-11-20
Läger med uppstart inför 20242023-11-16
Arbetsdag på Karlsnäs Lördagen den 18/112023-11-12


För att läsa fler och äldre nyheter - gå till Arkivet.

Sök i ROKs nyhetsarkiv:
Skriv in sökord:

 
Ronneby OK
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge
E-post: rok@rok.nu
Klubbgård
Karlsnäsgården
Telefon 0708-11 92 30
Mer information om bokning
Webansvarig Utskriftsformat
Jon Engkvist
footer