Publicerad: 2011-08-04 23:10:12 av Lennart Smedenmark, Per Engkvist
Nyhetskategori: Skidor
[Redigera]

Tobias Westman segrade i Karlsnäsrullen

nyhetsbildBanan som åktes mätte 29 km hade start och mål en liten bit från Karlsnäs, vid Bokön. Därifrån gick den söderut på Verperydsvägen ner till F 17:s flottiljvakt där vändpunkten var. På tillbakavägen passerade man N:a och S:a Bygget över till Tvingvägen tillbaks till målet. 30 åkare kom till start.

Tobias Westman från IK Stern i Göteborg segrade i seniorklassen. I Micke Åströms sammanfattning som finns under, Läs mer, framgår det att den geografiska spridningen bland skidåkarna i startfältet var stor.

...Årets upplaga av Karlsnäsrullen kunde stoltsera med en kvalitativ deltagarlista. Just denna gång hade vi fått fint besök i från Danmark. Torben Hansen var namnet och han tävlade för Holte Skiklubb. Han laddade upp genom att tälta på Karlsnäsgården, det skulle visa sig vara ett bra drag. För han tog sig vinnande ur H 40-klassen. Ett stort grattis till honom!

Som jag berörde tidigare var det många duktiga åkare som kom till start. I mina ögon är det minst sagt imponerande att H 60-klassen mönstrade med hela 7 stycken åkare. Det var med andra ord den näst största klassen.

Den största klassen blev mindre överraskande H 21. I den klassen gick det också undan. Något som förstärks när man kollar på spannet från första plats till tionde. Där skiljde inte mer än cirka 15 minuter!

Björnstorps IF är värda en stor eloge. Inte minst Fia Jobs som går från klarhet till klarhet! Klubben tar sig till Karlsnäsgården med hela sex stycken åkare. Ett faktum som sätter prägel på tävlingen, och Sydsvenska rullskidcupen i dess helhet. Stort tack till Håkan Huselius för det engagemang du visar upp, vilket i sin tur drar med sig fler åkare.

Cupen inleddes genom intervallstart. Något som gör det hela mer speciellt då man helt och hållet får lita på sin egna förmåga. Personligen är jag nöjd med min utveckling. Att det finns fler ambitiösa och duktigare åkare kan jag leva med. När jag hävdar att motivation är en stark drivkrarft tror jag att jag talar för alla som ställde sig på startlinjen idag. Det är bara till att ta en snabb titt i resultatlistan för att förstå hur pass stor viljan är för att kunna bli bättre.

Sist men absolut det viktigaste vill jag passa på att tacka samtliga inblandade. Längs i öst hade vi Ölands SK. Om jag har full koll på mina geografikunskaper var den nordligaste åkaren Kent Tigerberg. Han representerar Lidköpings VSK och vann H 50-klassen i fin stil! Hakarpspojkarna är ju en klubb med goda anor, inte minst från Vasaloppet. David Jönsson, Jan Bäreteg och Arvo Teppola försvarade deras färger. Många var också de åkare som hade tagit sig från de västra delarna av Sverige. IK Stern, Göteborgs SK och Simlångsdalen var bidragen därifrån.

Alla är välkomna tillbaka nästa år. Hoppas även att fler ser den här tävlingen som en stor möjlighet att kunna utveckla sig!

Än en gång - tack samtliga!

 
Länkar: Resultat Karlsnäsrullen 2011

   

 

De senaste nyheterna
Bra lopp av Denys på VM2019-08-20
Följder efter brand2019-08-20
Veckans bana ve 342019-08-19
Ungdoms- och nybörjarträning 19 aug2019-08-18
Karlsnäsgården är uthyrd 18 - 29 aug2019-08-18
Två SM-guld till Oskar!!!2019-08-18
Baka till U-serien 21 augusti2019-08-17
Ungdomsserien2019-08-17
Ungdomsserien onsdag 21 aug Kallinge2019-08-17
Klubbmästerskap orientering2019-08-16


För att läsa fler och äldre nyheter - gå till Arkivet.

Sök i ROKs nyhetsarkiv:
Skriv in sökord:

 
Ronneby OK
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge
E-post: rok@rok.nu
Klubbgård
Karlsnäsgården
Telefon 0457-460016
Mer information om bokning
Webansvarig Utskriftsformat
Jon Engkvist
footer